Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π. ΠΡΟΣ ΥΕΘΑ - Αντιμετώπιση Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.)

 


                                                                                 

                                                                                                                   Κατερίνη, 27 Οκτ 23

                                                                              

                   

 

ΘΕΜΑ:         Προσωπικό – Διοικητικά [Αντιμετώπιση Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.)]

 

 

          Κύριε Υπουργέ.

 

          Την 26 Οκτ 23 αναγνώσαμε στο δημοσιογραφικό ιστολόγιο στρατιωτικού ενδιαφέροντος armyvoice άρθρο, με τίτλο «Να γιατί οι νέοι δεν πάνε ΟΒΑ: Τους στίβουν σαν λεμόνια», μετά από επιστολή απολυμένου Ο.Β.Α.

 

          Το ανωτέρω άρθρο τράβηξε αμέσως την προσοχή μας, καθόσον η επαφή που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια με συναδέλφους μας Ο.Β.Α., τόσο εν ενεργεία, όσο και απολυμένους, επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό τα γραφόμενα-καταγγελλόμενα. Άλλωστε, το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τους Ο.Β.Α., ενισχύεται και από το πλήθος των ερωτήσεων και αναφορών που έχουν κατατεθεί τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό κοινοβούλιο από τις/τους βουλευτές, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από έγγραφα συνδικαλιστικών σωματείων των εν ενεργεία στρατιωτικών, επιβεβαιώνοντας τις αδικίες και ανισότητες που υφίστανται τα συγκεκριμένα στελέχη.

 

          Συγκεκριμένα, διαβάζοντας το ανωτέρω δημοσίευμα, εισπράττουμε την πικρία του πρώην συναδέλφου μας, πιθανώς του Στρατού Ξηράς, καθόσον οι απολυμένοι Ο.Β.Α. δεν δικαιούνται επιδόματος ανεργίας και δεν τους επιστρέφονται οι κρατήσεις υπέρ Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Στρατού (Ε.ΛΟ.Α.Σ.) με τη δικαιολογία ότι αυτές (κρατήσεις) προορίζονται για κοινωνικούς πόρους του Ταμείου. Βέβαια, η δικαιολογία αυτή δεν μας είναι άγνωστη, τουλάχιστον στο σωματείο μας, καθότι ακριβώς το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε διαχρονικά από τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να μην επιστραφούν οι διπλές (και άδικες κατά την άποψή μας) εισφορές των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ).

 

          Η μη καταβολή επιδόματος ανεργίας και η μη επιστροφή των κρατήσεων υπέρ Ε.ΛΟ.Α.Σ., συνυπολογίζοντας και τις υπόλοιπες κρατήσεις που υπέστησαν τα χρόνια της υπηρεσίας τους ως Ο.Β.Α., οδηγεί την πλειοψηφία αυτών στην επιλογή της λήψης οικονομικής αποζημίωσης λόγω απόλυσης, σε βάρος των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, καθόσον εφόσον ληφθεί η εν λόγω αποζημίωση, τα χρόνια υπηρεσίας τους δεν υπολογίζονται ως συντάξιμα!

 

          Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου αφενός να αναγνωρίζεται η υπηρεσία των απολυμένων Ο.Β.Α. στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως συντάξιμη και αφετέρου να δίδεται επίδομα ανεργίας, όπως σε όλες και όλους τις/τους Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες.

 

 

          Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε πληροφορίας και διευκρίνησης.

 

          Οι προς κοινοποίηση αποδέκτες, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

 

 

 

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Μαυρίδης Βασίλειος

ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΒ)
                      6976949994                                                             

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Γκούσκος Νεκτάριος

Ανθλγός (ΥΓ)

6955688571






ΕΣΠΕΕΠ ΠΡΟΣ ΥΕΘΑ ΓΙΑ ΟΒΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ by espeep on Scribd

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π .- Συνταξιοδοτικά Θέματα Στρατιωτικού Προσωπικού

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.- Καταβολή ποσών Εκτέλεση Δικαστικών Αποφάσεων Νυχτερινής Αποζημίωσης έτη 2017-2019

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.-Συνταξιοδοτικά Θέματα Στρατιωτικού Προσωπικού (Πλασματικός χρόνος τέκνων)